tanja

Docente Tanja Isabelle Secrève

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in het menselijk lichaam en beweging. Lekker ontspannen bewegen en dansen vind ik heerlijk.

Ik ben in 1987 begonnen met de opleiding sportmassage. Om mijn kennis te verdiepen heb ik nog diverse opleidingen op massagegebied gevolgd waaronder Shiatsu-massage. Vanaf 1990 werkte ik in mijn massagepraktijk en tevens volgde ik de opleiding voor zwangerschapsyoga. Vanaf 1993 heb ik mijn praktijk uitgebreid met cursussen zwangerschapsyoga en babymassage.

Vanaf 2004 geef ik de leiding aan de school voor zwangerschapsyoga. Ik vind het fijn om me in een onderwerp helemaal te verdiepen en mijn kennis door te geven. Van de kennis rondom de zwangerschap krijg ik nooit genoeg, dit blijft altijd een boeiend onderwerp.

In 2009 heb ik Pilates ontdekt. Al tijdens de eerste les had ik het gevoel dat Pilates helemaal aansluit bij mijn manier van bewegen, geconcentreerd, aandachtig maar niet te soft.
Sinds 2012 geef ik Pilateslessen en ben ik Pilates steeds meer gaan vermengen in mijn zwangerschapsyogalessen omdat ik merkte dat dat een hele goede combinatie is.
Vooral na de bevalling is Pilates de ideale methode om buik, bekkenboden en rugspieren op een verantwoorde manier te versterken.

In 2014 is mijn boek Mudra Zwangerschapsyoga verschenen. In dit boek heb ik al mijn kennis gebundeld. Het boek “Mudra Zwangerschapsyoga” is speciaal geschreven voor mensen die zwangere vrouwen en hun partners begeleiden, maar is ook heel geschikt voor zwangere vrouwen die zich met behulp van het boek willen voorbereiden op hun bevalling. Het staat boordevol oefeningen en informatie over de bevalling, het is geïllustreerd met prachtige foto’s die de praktijk weergeven.

Het boek is 204 pagina’s dik en er staan 15 zwangerschapsyogalessen uitgebreid in beschreven. Bij het boek ontvang je ook de CD met een stemoefening die in het boek staat beschreven. Het boek is te koop voor €39,- exclusief portokosten.